Contes i cançons sobre la pell

La màgia de transcriure un conte o una cançó sobre la pell del nostre petit fa que es diverteixi i que reforci el vincle afectiu amb la família. A més, li oferim  l'oportunitat d'introduir-se en el meravellós món de la literatura infantil des d'una primerenca edat.
El taller consisteix, principalment, en ensenyar als pares o educadors una altra forma d'explicar els contes. Per a això, l'Educadora narra diferents contes amb l'ajuda de les seves mans, fent moviments de massatge infantil, sobre un ninot que simularà un nen/a. També pot utilitzar cançons i diferents materials tàctils. D'aquesta manera, convidem a les famílies a que ens imitin .

Mentre els pares acaricien els seus petits, a poc a poc, van dissenyant els personatges del conte d'una forma original i divertida. Així, aconseguim que el nen/a, a més de sentir i veure, pugui sentir a través de la seva pell agradables sensacions.
Un cop acabat el conte, adoptem la postura tradicional per recordar el que hem explicat. L'educadora ensenya el conte físic, passant les pàgines del llibre, ensenyant les imatges i participant tots en la narració.

Objectius:

- Jugar i divertir-se mitjançant la tècnica del massatge.
- Reforçar el vincle afectiu entre pares i fills.
- Potenciar l'alliberament d'emocions del nen i la resolució de possibles conflictes. Aportant, d'aquesta manera, seguretat.
- Oferir eines als pares per introduir l'infant en el món literari infantil, utilitzant el tacte com a vehicle.
- Rescatar cançons tradicionals i jocs de falda per estimular el llenguatge corporal.


Aquest taller consta d'una sessió d’ 1h

Va dirigit a infants d'1 a 6 anys.

Contacte

TacteDeMare martekum@hotmail.com